Nusret Gökçe – szerzej znany jako Salt Bae – jest pochodzącym z Turcji właścicielem popularnej i luksusowej sieci restauracji Nusr-Et. Restauracje serwują najlepsze steki i burgery. Rzeźnik, kucharz i restaurator poszukuje teraz kucharza do swojej restauracji w Londynie. Inne funkcjonują już między innymi w Nowym Jorku, Dubaju i na Mykonos. Na stronie caterer.com pojawiło się ogłoszenie o pracę w londyńskim Knightsbridge. Zaznaczono, że kucharz otrzyma konkurencyjne wynagrodzenie, które ma wynosić… od 12 do 13,5 funtów (czyli od 65 do 73 zł) za godzinę, plus napiwki!
Okazja dla kucharza
W ogłoszeniu o pracę znajduje się informacja, że wybrana osoba będzie mogła pracować w jednej z najsłynniejszych stekowni na świecie oraz korzystać z najlepszych, dostępnych składników z Wielkiej Brytanii i z innych krajów. Jeśli kogoś to nie zachęca, może przeczytać dalej: “Niesamowita okazja dla doświadczonego szefa kuchni, by dołączyć do zespołu Nusret w nowej restauracji w Londynie! Będziesz odgrywać istotną rolę w dużym zespole i będziesz wspierać szefa kuchni podczas obsługi”. Zwycięzca otrzyma też konkurencyjne wynagrodzenie – internautom trudno było jednak uwierzyć, że w tak luksusowej restauracji ma ono wynosić tak niewiele!
Zbyt niska pensja?
Internautom ciężko uwierzyć, ile ma zarabiać kucharz w tak popularnej restauracji. Skoro zarobek ma wynieść od 12 do 13,5 funtów za godzinę, oznacza to, że kucharz będzie zarabiać tyle, ile kosztuje puree ziemniaczane w lokalach Nusr-Et. Posiłki w restauracjach należących do Salt Bae nie należą bowiem do tanich. Na pewno praca w takim miejscu przełoży się na wzrost doświadczenia i zdolności, jednak warto zaznaczyć, że sama baklawa kosztuje w tym lokalu 25 funtów (czyli około 130 złotych). Oznacza to, że sam kucharz musiałby pracować 2 godziny, by móc ją zamówić. W menu znajduje się wiele innych, o wiele droższych rzeczy – między innymi stek w płatkach z 24-karatowego złota w cenie 1450 funtów (czyli za prawie 8 tysięcy złotych!). Oczywiście, do pensji kucharza wliczają się także napiwki, co może pozwolić uzyskać zadowalającą sumę.
Z niego taki mistrz jak z koziej dupy …
Przecież do grilowania steka I skladania burgera mozna postawic Panią z pasmanterii I tyz bedzie🙂to nie pierogi czy rosół Dobra przyzwoita stawka 😉
12-13.5 £ na godzinę, dziękuję czytać nie musicie
Popapraniec
A stek 1000 USD
Moim zdaniem to nie mistrz kuchni tylko ciul 🤣
Pajacyk z posypką
Jaki to mistrz to bałwan , to mistrz samoreklamy
Światowy to on jest pajac
Jego dzialalnosc to przyrost formy nad trescia… robi idiotyczna szopke przy czynnosciach zwiazanych z przygotowaniami…
….co to jest 13 funtow?….u swiatowego “zjeba”?
Na budowie pomocnik ma tyle a ten chce szefa kuchni..,dobre
Ważne że lizał Puchara 😂🤣
A zaczął sypać sól po spoconej ręce i cały świat zaczął się nim zachwycać. A że stał się znany to wszystkie pseudocelebrytki, nawet te wegetariańskie, lecą do niego jak muchy do gówna..
To mniej niż kelnerka w przeciętnej restauracji
Prawie tyle co na zmywaku w przypadkowej knajpie w Londynie 🙂
Głupi to tak ma
To chyba żart 😂😂😂
Gdzie problem Gessler placi tak samo 😂
tak ,kurwa kucharz i napiwki … ,okazja niesamowita ,kosmiczna !!!
😂 – jako chef, to moja jedyna reakcja na te “atrakcyjne” warunki.
😆duzo polakow pojdzie tam pracowac za te 12 f 😛
ten gosciu to zart ,nic wielkiego nie robi ,miecho jak miecho…..kazdemu smakuje z osobna