w

Zjedli kolację w restauracji światowego mistrza. Dostali rachunek i się popłakali

W londyńskim Knightsbridge jeden z najsłynniejszych kucharzy i rzeźników świata właśnie otworzył nową restaurację o nazwie “Salt Bae”. Jeden z gości postanowił podzielić się w internecie rachunkiem, jaki zapłacił w knajpie. Trzymajcie się fotela, bo cena zwala z nóg…

Sponsorowane
Instagram

Nusret Gökçe znany też jako Salt Bae jest pochodzącym z Turcji rzeźnikiem, szefem kuchni i restauratorem. Co więcej, posiada sieć restauracji Nusr-Et, które specjalizują się w serwowaniu steków i burgerów. Sposób, w jaki 38-latek przyprawia i przygotowuj mięso stał się internetowym memem, który podbił sieć.

Sponsorowane

Instagram

Nusret nosi ciemne okulary, lenonki i w specyficzny sposób soli mięso. Nagrania i zdjęcia kucharza wciąż obiegają sieć, dzięki czemu ludzie z całego świata marzą, o zjedzeniu w jego restauracji.

Sieć knajp

Lokale znanego rzeźnika można znaleźć w takich miastach jak Stambuł, Dosze, Dubaj, Miami, Nowy Jork czy Dallas. Jednak niedawno otworzył nową restaurację w Londynie. Chętnych na skosztowanie kuchni Nusret nie brakuje. Dodatkowym atutem knajpy w Londynie był fakt, że w pierwszych dniach otwarcia sam Salt Bae uczestniczył w serwowaniu dań.

Instagram

Do restauracji wybrała się grupka znajomych. Jednak wyszli z kolacji nie do końca zadowoleni. Dlaczego? Otóż za posiłek dla czterech osób przyszło im zapłacić 1812 funtów. W przeliczeniu na naszą walutę, jest to ponad 9 700 zł!

Instagram

Zastanawiacie się pewnie, co można zjeść za taką sumę. Już spieszymy z odpowiedzią. Najdroższy stek w płatkach z 24-karatowego złota, który jest sztandarowym daniem w restauracjach Nusreta na całym świecie, kosztuje 630 funtów – 3 377 zł. Za złotego burgera musimy zapłacić 100 funtów – 536 zł. Coca-Cola w lokalu kosztuje 9 funtów – 48 zł. Do tego trzeba doliczyć jeszcze opłatę za obsługę, która wynosi 236 funtów – 1 265 zł.

Instagram

Przeciętnego zjadacza chleba nie stać na posiłek w Salt Bae.

Sponsorowane
Google News
Obserwuj citybuzz logo w Google logo News i bądź zawsze na bieżąco!

Napisane przez Darek Kud

Student, pasjonat fotografii i mieszkaniec Rzeszowa od kiedy pamięta ;) Interesuje się życiem miasta a szczególnie jego rozwojem i inwestycjami.

44 komentarzy

  1. Nie rozumiem fenomenu tego kolesia. Robi normalne żarcie po czym sypie solą po brudnej łapie i wszyscy jarają się tym jak murzyn blaszką. Płacą tysiące dolarów za to żeby byle jak posiekał nożem, najebał soli po syfskiej ręce… no brawo.

  2. Co to za mistrzu co serwuje danie ze swym potem to zwykła kucharzyna która za sprawą mediów i odmiennych zachowań serwujacego zdobyła nie pochlebną chwałę.

  3. Za pròżność trzeba bulić. Z tymi mistrzami, to tak jak z niektòrymi “dziełami” sztuki, stoją i się głośno zachwycają, a w duchu każdy myśli “Co to za chała i fikumkrakum”…Nikt nie powie tego głośno. Ze strachu że go za prostaka bez kultury uznają. 😂😂😂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Sponsorowane

    Nowy, ogromny rekord zakażeń czwartej fali. “Przekroczyliśmy kolejną barierę”

    Dagmara Kaźmierska ma sobowtóra! Na pierwszy rzut oka nie da się ich odróżnić